petak, 5. veljače 2016.

Hurmašice punjenje čokoladom




Sastojci:

150g
omekšalog putra
četiri
kašike šećera
jedna
kašičica vanilin šecćera
dva
jajeta
jedna
kašicica praška za pecivo
dvije
kašike sirćeta
-
brašna po potrebi
-
kockice čokolade
dva
fildžana ulja
Tijesto
150g
omekšalog putra
četiri
kašike šećera
jedna
kašičica vanilin šecćera
dva
jajeta
jedna
kašicica praška za pecivo
dvije
kašike sirćeta
-
brašna po potrebi
-
kockice čokolade
dva
fildžana ulja
Agda:
250g
šećera
5-6 dl
vode
jedna
kasicica vanilin šećera
pola
kašičice muškatnog oraščića
pola
kašičice kardamoma

Priprema:

Omekšali putar izmiksati sa 2 fildžana ulja. Dodati 4 velike kašike šećera i jednu malu kašičicu vanilin šećera. 

Nastaviti miksati 4-5 minuta. 

Dodavati jedno po jedno jaje, miksajući cijelo vrijeme.

Umutiti 1 kašičicu praška za pecivo sa 2 kašike sirćeta (pazite: to pjeni). 
Dodati umućenom putru. 

Dodavati brašno do željene gustoće, da ne bude ni pretvrdno, a ni premekano.

Otkidati komadiće tijesta, na sredini staviti kockicu čokolade. 
Sve fino spojiti da tokom pečenja ne iscuri. Oblikovati.

Hurmašice peći na 190°C oko 30-40 minuta ili dok ne porumene.

Vruće hurmašice zaliti hladnom agdom.

Agda: 
šećer i vodu staviti da prokuhaju i staviti kašičicu vanilin šećera, pola kašikice muškatnog oraščića i pola kašičice kardemoma (po želji).

Ohladiti agdu.


Prijatno!
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20