petak, 5. veljače 2016.

Tulumbe na moj način

Kada su tulumbe gotove,vruće ih stavljati u ledenu agdu.





Sastojci:

Agda
500ml
vode
1kg
šećera
Tulumbe
500ml
vode
dva
fildžana šećera
dva
fildžana ulja
500g
brašna
pet
jaja
500ml
ulja za prženje

Priprema:

Agda:0,5 l vode i 1kg šećera. 
Prvo se napravi agda, jer treba da se dobro ohladi.

Tijesto: 0,5l vode, 2 fildžana šećera, 2 fildžana ulja, staviti da prokuha, a zatim dodati 500g brašna i miješati ravnomjerno da se ne naprave grudvice.
Skloniti sa šporeta da se ohladi.
Kada se ohladilo tijesto dodavati jedno po jedno jaje 5 kom, pa dobro umutiti.

Zatim u šerpu staviti 0,5l ulja, pa staviti da se malo ugrije.

Od smjese praviti tulumbe i stavljati u ulje, ne vrelo. 

Kada su tulumbe gotove, vruće ih stavljati u ledenu agdu.
(Ja šerpu u kojoj pržim tulumbe sklonim sa šporeta, pa onda vadim tulumbe u agdu. U šerpu koja nije na kolu-ringli stavljam smjesu od tulumbi, pa tek onda vratim na kolo da se lagano prže.)

Kad su sve tulumbe gotove, na to ispem ostatak agde.

Prijatno :)

Share:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20