Sastojci:
Biskvit
šest
žumanjaka
šest
velikih kašika šećera
tri
velike kašike brašna
pola
velike kašike kakaa u prahu
-
na vrh noža praška za pecivo
-
šest
|
Krema
tri
jaja
150g
šećera u prahu
100g
čokolade za kuhanje
150g
maslaca
|
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Žumanjke i šećer pjenasto umutite.
U umućene žumanjke i šećer dodajte brašno, kakao u prahu i prašak za pecivo koje smo prethodno pomiješali.
U smjesu na kraju umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Masu istresite u papirom obložen, namazan maslacem ili margarinom i brašnom posut pleh.
Pecite u rerni na laganoj vatri oko 130°C.
Obratite pažnju da ne bude prepečeno da bi se moglo lijepo uviti u roladu.
Tijesto stavite na mastan papir i zajedno s papirom uvijte u roladu.
Kada se tijesto ohladi odvijte i odstranite papir.
Premažite kremom i ponovo uvitje.
Krema:
Jaja i šećer dobro umutite.
Kuhajte na pari, pri tome mikserom miješajte da dobijete gustu masu.
Dodajte joj razmekšanu čokoladu koju smo otopili na laganoj temperaturi u rerni.
Miješajte i dalje na pari da se čokolada sjedini sa ostalom masom.
Uklonite s vatre.
Pripremljenu kremu potpuno ohladite i umiješajte pjenasto umućen maslac i onda je krema gotova.
Na kraju po želji roladu možete posuti ili naplaviti glazuru.
Prijatno :)
0 komentari:
Objavi komentar