četvrtak, 4. veljače 2016.

Keks stanglice



Sastojci:

  • 400 g mlevenog keksa
  • 400 g šećera
  • 9 kašika mleka
  • 125 g margarina
  • 50 g kokosa
  • par izlomljenih petit keksa

Glazura:

  • 100 g bele čokolade
  • par kašika ulja
  • malo crne čokolade za dekoraciju

Priprema:

U dublju posudu sipati šećer i mleko i staviti na ringlu da provri. Posle pola minute dodati margarin. Kada se istopi margarin, skinuti posudu sa ringle. Dodati mleveni keks, kokos, i izlomljen keks. Promešati i sipati na podlogu podmazanu malo margarinom. Oblikovati pravougaonik i poravnati. Ostaviti u frižider da se prohladi pa posle oko pola sata napraviti glazuru. Istopiti belu čokoladu sa par kašika ulja i premazati preko kolača. Po želji posuti čokoladnim mrvicama, istopljenom crnom čokoladom, ili kokosom.


Prijatno !
Share:

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

9,619
Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © 2025 Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20