Sastojci:
Biskvit
jedna
časa od 200ml šećera
dva
jaja
jedan
vanilin šećer
pola
čaše ulja
jedna
čaša mlijeka
dvije
čaše brašna
jedan
prašak za pecivo
dvije
kašike kakao praha
100ml
mlijeka
malo
ruma
|
Fil, premaz...
četiri
pudinga od jagode
-
petit beure keksici
-
crna i bijela čokolada
-
jagoda za kolač (ukrasit)
|
Priprema:
Priprema za biskvit: Izmiksati jaja sa oba šećera, zatim dodat ulje, brašno s praškom, kakao i mlijeko. Peći u dubokoj tepsiji 24x24cm. nekih 25 min. na 180°C Pečeni biskvit zaliti sa prokuhanim mlijekom, pomješanim sa malo ruma.
Krema: Sva 4 pudinga skuhati, po uputama na vrećici, vrući puding prelit preko biskvita. Poslije kad malo puding ohladi poredati keksiće preko i ostaviti da sve dobro ohladi. Crnu i bijelu čokoladu pojedinačno rastopiti i keksiće premazati kao sto je na slici. Preko dodati kockice jagode.
Prijatno :)
0 komentari:
Objavi komentar