petak, 5. veljače 2016.

Bazlamača




Sastojci:

500g
kukuruznog brašna
1,5l
mlijeka
100g
šećera
100g
maslaca
dva
jaja
20g
germe
200ml
vrhnja
malo
naribane limunove kore
malo
soli


Priprema:

Mutite žumanjke sa šećerom i maslacem. Naizmjence dodajite brašno i mlijeko. U međuvremenu neka se namočite germu u mlijeku s malo soli, pa je dodajte u tijesto. Na kraju dodajte snijeg od bjelanaca.

Tepsiju namažite s malo maslaca, ulijete tijesto i stavite u vruću rernu. Kad dobije koricu, premažite vrhnjem i pecite dalje. Ispečenu bazlamaču narežite na kocke.


Prijatno :)
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20