petak, 5. veljače 2016.

Francuske rolnice




Sastojci:

Tijesto
300ml
mlijeka
150ml
kisele vode
malo
soli
50g
putera
100g
šećera
-
sok od jednog limuna
dva
jaja
600g
brašna
-
kockica kvasca
Nadjev
-
nutela ili višnje



Priprema:

Od navedenih sastojaka umjesiti glatko tijesto. Pokriti ttiesto najlon kesom i ostaviti 2 sata u frižider.

Razviti tijesto i po njemu isjeckati 200gr putera i posuti 1 kesicom vanilin šećera, pa tijesto smotati u pismo i vratiti u frižider na 30 minuta.

Tako uraditi još dva puta sa tijestom (razviti ga i smotati u pismo i u frizider na hlađenje),
znači 3 puta po 30 minuta na hlađenje u frižider.

Posle toga tijesto razviti isjeći na trake i filovati po želji.

U ovom slučaju ja sam filovalla nutelom i višnjama.


Prijatno :)



Share:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20