Sastojci:
pet
jabuka
četiri
velike kašike šećera
-
cimet po želji
jedan
margarin
jedno
jaje
tri
velike kašike kajmaka
šest
kašika ulja
jedan
prašak za pecivo
-
brašno za pite i kolače
-
šećer u prahu
Priprema:
Fil:
Operite i ogulite 5 jabuka.
Izrendajte ih.
Dodajte 4 velike kašike šećera (može i više šećera ovisno o ukusu i jabukama).
Dodajte cimet ako želite.
Iscijedite jabuke, ali ne previše.
Sok od iscijeđenih jabuka vam ne treba za ovaj recept, ali ga mozete iskoristiti za nešto drugo.
Tijesto:
Isjeći margarin na listiće u posudu.
Dodati 4 velike kašike šećera i mutiti mikserom dok ne postane pjenasto.
Dodati 1 jaje, izmutiti, pa dodati 3 velike kašike kajmaka, ponovo izmutiti, dodati 6 kašika ulja, izmutiti.
Posuti prašak za pecivo po cijeloj smjesi, te izmutiti.
Dodavati brašno za pite i kolaće po potrebi. Dobit ćete ne kraju masno tijesto.
Malo pomastite tepsiju uljem.
Redajte komade tijesta po površini tepsije.
Na postavljeno tijesto istresite fil, poredajte komade tijesta po filu.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C.
Kada se ispeče, pospijte šećerom u prahu. Isijecite na kocke i pustite da se ohladi.
Prijatno :)
0 komentari:
Objavi komentar