petak, 5. veljače 2016.

Jabukova pita





Sastojci:

pet
jabuka
četiri
velike kašike šećera
-
cimet po želji
jedan
margarin
jedno
jaje
tri
velike kašike kajmaka
šest
kašika ulja
jedan
prašak za pecivo
-
brašno za pite i kolače
-
šećer u prahu



Priprema:

Fil:
Operite i ogulite 5 jabuka.
Izrendajte ih.
Dodajte 4 velike kašike šećera (može i više šećera ovisno o ukusu i jabukama).
Dodajte cimet ako želite.
Iscijedite jabuke, ali ne previše.
Sok od iscijeđenih jabuka vam ne treba za ovaj recept, ali ga mozete iskoristiti za nešto drugo.

Tijesto:
Isjeći margarin na listiće u posudu. 
Dodati 4 velike kašike šećera i mutiti mikserom dok ne postane pjenasto. 
Dodati 1 jaje, izmutiti, pa dodati 3 velike kašike kajmaka, ponovo izmutiti, dodati 6 kašika ulja, izmutiti. 
Posuti prašak za pecivo po cijeloj smjesi, te izmutiti. 
Dodavati brašno za pite i kolaće po potrebi. Dobit ćete ne kraju masno tijesto. 

Malo pomastite tepsiju uljem. 
Redajte komade tijesta po površini tepsije. 
Na postavljeno tijesto istresite fil, poredajte komade tijesta po filu. 

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C.

Kada se ispeče, pospijte šećerom u prahu. Isijecite na kocke i pustite da se ohladi.


Prijatno :)
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20