
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- 2 kašike prezli
- 1 jaja
- 0,3 dl ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- malo bibera
- malo belog luka u prahu
- malo mlevene crvene paprike
Punjenje:
- 100 g dimljenog kačkavalja
- 100 g dimljene slanine
Pohovanje:
- 50 g brašna
- 2 jajeta
- 150 g prezli
- 2 dl ulja za prženje
Priprema:
Mlevenom mesu dodati začine, jaje, prezle i ulje i masu dobro izjednaciti. Pripremiti masu, pokriti prianjajućom folijom i ostaviti u frižideru 1-2 sata pre prženja, da se začini sjedine sa masom.
Dimljenu slaninu i dimljeni kačkavalj iseći na štapiće.
Staviti na dlan punu kašiku mesa, rastanjiti ga i u sredinu stavljati komade dimljenog kačkavalja i slanine.
Formirati duguljasti oblik ćevapa, pažljivo zatvoriti rubove, da punjenje ostane u sredini i ne iscuri prilikom prženja.
Svaki ćevap uvaljati sa svih strana u brašno.
Ćevape provući kroz umućena jaja, pa dobro uvaljati u prezle.
Pržiti u masnoći na umerenoj temperaturi, prvo sa jedne strane, dok ne porumeni, pa pažljivo, bez probijanja stvorene korice (da ne iscuri punjenje), okrenuti da se isprži i porumeni sa svih strana.
Vaditi na kuhinjski ubrus da se ocedi višak masnoće.
Prijatno,uz naše recepte :)
0 komentari:
Objavi komentar