četvrtak, 4. veljače 2016.

Punjeni i pohovani ćevapi




Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 kašike prezli
  • 1 jaja
  • 0,3 dl ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • malo bibera
  • malo belog luka u prahu
  • malo mlevene crvene paprike


Punjenje:

  • 100 g dimljenog kačkavalja
  • 100 g dimljene slanine

Pohovanje:

  • 50 g brašna
  • 2 jajeta
  • 150 g prezli
  • 2 dl ulja za prženje

Priprema:
Mlevenom mesu dodati začine, jaje, prezle i ulje i masu dobro izjednaciti. Pripremiti masu, pokriti prianjajućom folijom i ostaviti u frižideru 1-2 sata pre prženja, da se začini sjedine sa masom.

Dimljenu slaninu i dimljeni kačkavalj iseći na štapiće.

Staviti na dlan punu kašiku mesa, rastanjiti ga i u sredinu stavljati komade dimljenog kačkavalja i slanine.

Formirati duguljasti oblik ćevapa, pažljivo zatvoriti rubove, da punjenje ostane u sredini i ne iscuri prilikom prženja.

Svaki ćevap uvaljati sa svih strana u brašno.

Ćevape provući kroz umućena jaja, pa dobro uvaljati u prezle.

Pržiti u masnoći na umerenoj temperaturi, prvo sa jedne strane, dok ne porumeni, pa pažljivo, bez probijanja stvorene korice (da ne iscuri punjenje), okrenuti da se isprži i porumeni sa svih strana.

Vaditi na kuhinjski ubrus da se ocedi višak masnoće.


Prijatno,uz naše recepte :)
Share:

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

9,619
Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © 2025 Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20