Sastojci:
Biskvit
šest
žumanaca
šest
kašika šećera
šest
kašika ulja
šest
kašika vruće vode
šest
kašika brašna
pola
kesice praška za pecivo
|
Fil
četiri
kesice pudinga od vanilije
12
kašika šećera
jedan
vanilin šećer
šest
bjelanaca
dvije
kesice vanilin šećera
|
Priprema:
Biskvit:
6 žumanaca umutiti sa 6 kašika šećera, zatim dodati 6 kašika ulja, 6 kašika vruće vode, šest kašika brašna i pola kesice praška za pecivo.
Biskvit peći u četvrtastoj tepsiji na 200°C 15 minuta.
Ohlađen biskvit presjeći na pola da se dobiju
dvije kore.
Fil:
4 kesice pudinga od vanile razmutiti sa 200ml vode, dodati 12 kašika šećera i 1 vanilin šećer.
600ml vode staviti da provri, pa dodati razmućen puding i kuhati dok se ne zgusne.
Skuhan puding dobro ohladiti.
6 bjelanaca umutiti u čvrst snijeg i dodati 2 kesice vanilin šećera.
U hladan pudin varjačom umiješati bjelanca, kašiku po kašiku.
Na jedan dio kore sipati fil, pa preko staviti drugi dio kore.
Posuti prah šećerom i čokoladom u prahu.
Dobro ohladiti.
Prijatno :)
0 komentari:
Objavi komentar