petak, 5. veljače 2016.

Slatka krempita





Sastojci:

Biskvit
šest
žumanaca
šest
kašika šećera
šest
kašika ulja
šest
kašika vruće vode
šest
kašika brašna
pola
kesice praška za pecivo
Fil
četiri
kesice pudinga od vanilije
12
kašika šećera
jedan
vanilin šećer
šest
bjelanaca
dvije
kesice vanilin šećera


Priprema:

Biskvit:
6 žumanaca umutiti sa 6 kašika šećera, zatim dodati 6 kašika ulja, 6 kašika vruće vode, šest kašika brašna i pola kesice praška za pecivo.

Biskvit peći u četvrtastoj tepsiji na 200°C 15 minuta.
Ohlađen biskvit presjeći na pola da se dobiju
dvije kore.

Fil:
4 kesice pudinga od vanile razmutiti sa 200ml vode, dodati 12 kašika šećera i 1 vanilin šećer.
600ml vode staviti da provri, pa dodati razmućen puding i kuhati dok se ne zgusne.
Skuhan puding dobro ohladiti.

6 bjelanaca umutiti u čvrst snijeg i dodati 2 kesice vanilin šećera.

U hladan pudin varjačom umiješati bjelanca, kašiku po kašiku.

Na jedan dio kore sipati fil, pa preko staviti drugi dio kore.
Posuti prah šećerom i čokoladom u prahu.

Dobro ohladiti.


Prijatno :)
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20