petak, 5. veljače 2016.

Lažna baklava




Sastojci:

jedno
pakovanje lisnatog tijesta
300g
mljevenih oraha
jedna
šoljica griza
200g
grožđica
malo
maslaca
Agda-zaljev
600ml
vode
500g
šećera


Priprema:

Lisnato tijesto (odmrznuto) izvaljajte što tanje.

Izrežite ga da bude veličine kao lim.

Slažite listove, na svaki stavite malo samljevenih oraha pomiješanih sa grizom i grožđicama.

Na vrh stavite najbolji dio tijesta.

Sve premažite rastopljenim maslacem.

Uključite rernu.

Uzmite oštar nož i dok je još tijesto sirovo narežite baklavu.

Pecite prema upustvu za pečenje lisnatog tijesta (neka fino porumeni ali zagorjeti ne smije).

U međuvremenu skuhajte agdu od 600ml vode i 500g šećera.
Prelijte preko ispečene baklave (ne vrele) i ostavite da tijesto i baklava upije agdu.

Prijatno :)
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20