četvrtak, 4. veljače 2016.

Musaka



Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 500 g svinjskog mlevenog mesa
  • 7-8 glavica crnog luka
  • 3-4 šargarepe

  • 1 kašičica soli
  • 3 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 kašičice bosiljka
  • 2 kašičice karija
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 1/2 kašičice origana
  • 1 kašičica bibera
  • 3 kašičice aleve papike
  • po potrebi ulja


Priprema:

Luk i šargarepu očistiti i saseckati na manje kockice. Staviti u nauljenoj šerpi ili dubljem tiganju da se uprži. Dodati so i po potrebi dolivati vode dok lepo ne omekša.

Kada se lepo uprži dodati suvi biljni začin, meso, origano i bosiljak. Sjediniti meso sa povrćem i dinstati još malo da se i meso uprži. Kada se i meso upržilo skloniti sa šporeta i dodati biber i alevu papriku. Lepo sjediniti sa smesom.

Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kolutiće. Dodati suvi biljni začin, kari i kurkumu i lepo promešati.

U nauljenoj tepsiji poređati dva reda krompira (odprilike oko polovine ukupne količine), zatim staviti celu količinu smese i preko toga poređati ostatak krompira.

Naliti vodom i staviti u zagrejanoj rerni na 200 C da se ukrčka. Krčkati da krompir omekša i lepo se zapeče gornji sloj.

Prijateno,uz naše recepte :)
Share:

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

9,619
Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © 2025 Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20