
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 500 g svinjskog mlevenog mesa
- 7-8 glavica crnog luka
- 3-4 šargarepe
- 1 kašičica soli
- 3 kašičice suvog biljnog začina
- 2 kašičice bosiljka
- 2 kašičice karija
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice origana
- 1 kašičica bibera
- 3 kašičice aleve papike
- po potrebi ulja
Priprema:
Luk i šargarepu očistiti i saseckati na manje kockice. Staviti u nauljenoj šerpi ili dubljem tiganju da se uprži. Dodati so i po potrebi dolivati vode dok lepo ne omekša.
Kada se lepo uprži dodati suvi biljni začin, meso, origano i bosiljak. Sjediniti meso sa povrćem i dinstati još malo da se i meso uprži. Kada se i meso upržilo skloniti sa šporeta i dodati biber i alevu papriku. Lepo sjediniti sa smesom.
Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kolutiće. Dodati suvi biljni začin, kari i kurkumu i lepo promešati.
U nauljenoj tepsiji poređati dva reda krompira (odprilike oko polovine ukupne količine), zatim staviti celu količinu smese i preko toga poređati ostatak krompira.
Naliti vodom i staviti u zagrejanoj rerni na 200 C da se ukrčka. Krčkati da krompir omekša i lepo se zapeče gornji sloj.
Prijateno,uz naše recepte :)
0 komentari:
Objavi komentar