Sastojci:
šest
jaja
šest
kašika šećera
pet
kašika kokosovog brašna
pet
kašika oraha
četiri
kašika brašna
dvije
kašike gustina
jedan
puding od čokolade
pola
šoljice vode
jedna
šoljica ulja
jedan
prašak za pecivo
|
Kora
šest
jaja
šest
kašika šećera
pet
kašika kokosovog brašna
pet
kašika oraha
četiri
kašika brašna
dvije
kašike gustina
jedan
puding od čokolade
pola
šoljice vode
jedna
šoljica ulja
jedan
prašak za pecivo
|
Fil
1l
mlijeka
jedan
puding od čokolade
jedna
čokolada (100g)
14
kašika šećera
šest
kašika gustina
jedan
margarin
|
Priprema:
Kora:
Bjelanjke i šećer dobro izmiksati i dodavati jedno po jedno žumanjce.
Još miksati.
Zatim dodati sve ostale sastojke.
Peći u velikom četvrtastom plehu i (ja sam pekla u plehu od električne peći) na papiru za pečenje.
Kad je kora pečena ja je samo smotam u papir na kome sam je pekla i ostavim da se ohladi.
Vi možete koru smotati i u vlažnu kuhinjsku krpu.
Fil:
U mlijeko dodati šećer i čokoladu i pustiti da prokuha.
Zatim dodati umućen puding i gustin, pa kuhati. Kad je smjesa kuhana ohladiti.
Dodati margarin i dobro izmiksati.
Pripremljenom kremom filovati rolat.
Ukrasiti po želji.
Napomena: ukupno 1l mlijeka da ne bude zabune
Prijatno!