Sastojci:
Biskvit
pola
šolje omeksalog putra
dva
jajeta
tri
zrele ili prezrele banane
jedna
kašičica vanilin šećera
jedna
kašičica sode bikarbone
100g
kristal šećera
225g
brašna
dvije
kašičice praška za pecivo
pola
kasičice soli
50ml
mlijeka
|
Krema
200g
omekšalog putra
300g
sirnog namaza, tipa Philadelphia ili slično
200g
šećera u prahu
|
Kore
pola
šolje omeksalog putra
dva
jajeta
tri
zrele ili prezrele banane
jedna
kašičica vanilin šećera
jedna
kašičica sode bikarbone
100g
kristal šećera
225g
brašna
dvije
kašičice praška za pecivo
pola
kasičice soli
50ml
mlijeka
|
Priprema:
Mikserom dobro umutiti omekšali putar, šećer i vanilin sećer. Dodati jedno po jedno jaje, miksajuci između. Viljuskom dobro izgnječite banane i dodajte ih smjesi od putra, šećera i jaja. Otopite sodu bikarbonu u mlijeku.
Brašnu dodajte prašak za pecivo i sol, prosijte. Mlijeko dodajte smjesi i onda brašno. Pecite u nauljenom i brašnom posutom kalupu na prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C oko 45 minuta ili čačkalicom vidite kad je gotovo. Koru presijecite na pola, da ih dobijete dvije.
Sredinu filujte sa kremom. Ostatkom kreme oblozite kolač. Savjet: Ja sam sredinu prvo premazala domacom marmeladom od banana pa onda kremom, ali vi mozete samo kremom.
Priprema kreme: Omeksali putar dobro miksajte sa secerom u prahu, pa dodajte sirni namaz tipa Philadelphia ili slicno.
Prijatno :)
0 komentari:
Objavi komentar