Sastojci:
500g
brašna
malo
soli
malo
ulja
-
voda
|
Tijesto za jufku
500g
brašna
malo
soli
malo
ulja
-
voda
|
Nadjev
1kg
špinata
2 do 3
kašike sira
4 do 5
kašika pavlake
3 do 4
jaja
-
putera za politi pitu
malo
soli
|
Priprema:
Priprema tijesta:
Od navedenih sastojaka zakuhati tijesto. Nauljiti i ostaviti 15 minuta da odstoji.
Nakon toga tijesto podijeliti u 4 jufke pa razvijati tanjom oklagijom, dok jufka ne bude dovoljno tanka, ja volim baš tanku jufku.
Tako razvijenu jufku razreti na 3 dijela i posuti nadjevom, zamotati nadjev jufkom pa slagati u tepsiju.
Priprema nadjeva:
sve navedene sastojke dobro izmiješati.
Pitu peći dok fino ne porumeni, pa politi uprženim puterom.
Prijatno :)
0 komentari:
Objavi komentar