petak, 5. veljače 2016.

Zeljanica

Omiljena pita za one koji vole spinat.




Sastojci:


500g
brašna
malo
soli
malo
ulja
-
voda
Tijesto za jufku
500g
brašna
malo
soli
malo
ulja
-
voda
Nadjev
1kg
špinata
2 do 3
kašike sira
4 do 5
kašika pavlake
3 do 4
jaja
-
putera za politi pitu
malo
soli

Priprema:

Priprema tijesta: 

Od navedenih sastojaka zakuhati tijesto. Nauljiti i ostaviti 15 minuta da odstoji. 

Nakon toga tijesto podijeliti u 4 jufke pa razvijati tanjom oklagijom, dok jufka ne bude dovoljno tanka, ja volim baš tanku jufku. 

Tako razvijenu jufku razreti na 3 dijela i posuti nadjevom, zamotati nadjev jufkom pa slagati u tepsiju.

Priprema nadjeva: 
sve navedene sastojke dobro izmiješati.

Pitu peći dok fino ne porumeni, pa politi uprženim puterom.



Prijatno :)
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20