Sastojci:
Tijesto
150g
maslaca
150g
šećera
dva
vanil šećera
dva
jaja
400g
brašna
jedan
prašak za pecivo
dvije
žlice čvrstog jogurta
-
naribana korica limuna
malo
soli
|
Fil
1,5kg
jabuka
-
šećera po želji
jedan
vanil šećer
200g
grožđica
-
pekmez od šljiva ili drugi
-
sjeckani orasi
|
Priprema:
Tijesto:
150g omekšalog maslaca, 150g šećera + 2 vanil šećera, 2 jaja, 400g brašna + prašak za pecivo, 2 žlice čvrstog jogurta, naribana korica limuna i malo soli.
Zamijesiti tijesto.
Jedan dio staviti u zamrzivač, a drugi u frižider.
U međuvremenu 1,5kg jabuka oguliti i nasjeckati na kockice.
Dodati šećera po želji + vanil šećer.
Kratko propirjati.
Zatim dodati 200g grožđica.
Tijesto iz frižidera razvaljati.
Staviti na desetak minuta u zagrijanu pečnicu da se lagano zažuti, zatim premazati pekmezom od šljiva (ili po vašem odabiru).
Zatim dodati smjesu od jabuka, posuti krupno sjeckanim orasima koje lagano popržimo, te na kraju izribamo na krupno tijesto iz zamrzivača.
Vratimo u pečnicu na pečenje cca 20 min.
Prijatno :)
0 komentari:
Objavi komentar