petak, 5. veljače 2016.

Indijaner





Sastojci:


Biskvit
osam
žumanaca
pola
kesice praška za pecivo
osam
kašika šećera
četiri
kašike ulja
četiri
kašike mlijeka
četiri
kašike vrele vode
pet
kašika brašna
ijeli dio (snijeg)
300g
šećera (za šerbe)
150ml
vode (za šerbe)
dvije
kesice vanilin šećera (u šerbe)
osam
bjelanaca
malo
soli
osam
kašika šećera
čŒoko preliv
100g
čokolade
pet
kašika ulja
30g
putera


Priprema:


Biskvit umutiti od 8 žumanaca sa pola kesice praška za pecivo, pa dodati 8 kašika šećera, 4 kašike ulja, 4 kašike mlijeka, 4 kašike vrele vode i 5 kašika brašna.

Biskvit peći na 200°C 10 minuta. 
Ohlađen biskvit isjeći na kocke.


300g šećera i 150ml vode staviti da provri. 
Kad provri smanjiti temperaturu i dodati 2 kesice vanilin šećera. 
Pustiti da vri 15 minuta, a onda skloniti sa ringle. 

Mutiti 8 bjelanaca sa malo soli i 8 kašika šećera zatim vrelo šerbe lagano dodavati u polumućena bjelanca i mutiti da bude baš gusto. 

Ulupana bjelanca staviti u špric i na svaku kocku biskvita istisnuti bjelanca.

Zatim napravljene indijanere staviti u rernu na 70°C dvadeset minuta da se malo prosuše.

Čoko preliv:
100g-čokolade otopiti sa 5 kašika ulja i 30g putera, pa lagano kašikom odozgo preko indijanera sipati čokoladu. 

Ukrasiti po želji.


Prijatno :)
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20