Sastojci:
Biskvit
osam
žumanaca
pola
kesice praška za pecivo
osam
kašika šećera
četiri
kašike ulja
četiri
kašike mlijeka
četiri
kašike vrele vode
pet
kašika brašna
|
ijeli dio (snijeg)
300g
šećera (za šerbe)
150ml
vode (za šerbe)
dvije
kesice vanilin šećera (u šerbe)
osam
bjelanaca
malo
soli
osam
kašika šećera
|
čŒoko preliv
100g
čokolade
pet
kašika ulja
30g
putera
|
Priprema:
Biskvit umutiti od 8 žumanaca sa pola kesice praška za pecivo, pa dodati 8 kašika šećera, 4 kašike ulja, 4 kašike mlijeka, 4 kašike vrele vode i 5 kašika brašna.
Biskvit peći na 200°C 10 minuta.
Ohlađen biskvit isjeći na kocke.
300g šećera i 150ml vode staviti da provri.
Kad provri smanjiti temperaturu i dodati 2 kesice vanilin šećera.
Pustiti da vri 15 minuta, a onda skloniti sa ringle.
Mutiti 8 bjelanaca sa malo soli i 8 kašika šećera zatim vrelo šerbe lagano dodavati u polumućena bjelanca i mutiti da bude baš gusto.
Ulupana bjelanca staviti u špric i na svaku kocku biskvita istisnuti bjelanca.
Zatim napravljene indijanere staviti u rernu na 70°C dvadeset minuta da se malo prosuše.
Čoko preliv:
100g-čokolade otopiti sa 5 kašika ulja i 30g putera, pa lagano kašikom odozgo preko indijanera sipati čokoladu.
Ukrasiti po želji.
Prijatno :)
0 komentari:
Objavi komentar