Sastojci:
Biskvit
devet
jaja
450g
brašna za kolače
dvije
vrećice praška za pecivo
200g
margarina
-
prstohvat soli
450g
sitnog šećera
150ml
mlijeka
-
svježe višnje bez košpica(cca. 300g)
|
Glazura
100g
margarina
200g
čokolade za kuhanje (min 70% kakaa)
|
Priprema:
Biskvit: Umutiti mikserom bjelanjke u čvrst snijeg. U odvojenoj zdjeli umutiti mikserom špećer i margarin u pjenastu masu. U odvojenu zdjeli umutiti žumanjke i prašak za pecivo, te dodati mlijeko i ponovo umutiti.
Sjediniti smjesu od žumanjaka i smjesu od margarina, te malkice posoliti i mutiti mikserom dok se smjesa ne ujednči. Dodati u to smjesu od bjelanjaka, te mutiti dok se ne ujednači. Nakon toga dodati brašno i mutiti mikserom dok se smjesa ne ujednači.
Okruglu tepsiju(30x30x5) malo pomastiti. Istresti dvije trečine smjese u tepsiju. Poredati višnje bez košpica po cijeloj površini. Preliti na to ostatak smjese. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C. Glazura: Na ringli u šerpi istopiti margarin sa čokoladom.
Prijatno :)
0 komentari:
Objavi komentar