četvrtak, 4. veljače 2016.

Pizza od francuskog hljeba



Sastojci:

  • 1 francuski hljeb
  • 3 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 50 ml ulja
  • 3 kašike brašna
  • malo praška za pecivo
  • 250 g ćureće salame
  • 200 g sitnog sira
  • 200 g šampinjona
  • 200 g kačkavalja1 kesica origana

    Priprema:

    Francuski hljeb isjeći na kriške debljine oko 1 cm.

    Posebno umutiti jaja, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo i malo soli.

Šampinjone isjeći na listove, ćureću salamu i kačkavalj izrendati na krupno rende. Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Kriške hleba umakati u pripremljenu smesu od jaja pa slagati jedno do drugog u tepsiju da se prekrije dno. Preko natopljenog hleba ravnomerno posuti sitan sir, salamu, šampinjone i na kraju kačkavalj.



  • Poprskati sa malo kečapa i začiniti origanom.

    Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.

    Prijatno!
Share:

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

9,619
Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © 2025 Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20