Sastojci:
- 1 francuski hljeb
- 3 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- malo praška za pecivo
- 250 g ćureće salame
- 200 g sitnog sira
- 200 g šampinjona
- 200 g kačkavalja1 kesica origana
Priprema:
Francuski hljeb isjeći na kriške debljine oko 1 cm.
Posebno umutiti jaja, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo i malo soli.
Šampinjone isjeći na listove, ćureću salamu i kačkavalj izrendati na krupno rende. Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Kriške hleba umakati u pripremljenu smesu od jaja pa slagati jedno do drugog u tepsiju da se prekrije dno. Preko natopljenog hleba ravnomerno posuti sitan sir, salamu, šampinjone i na kraju kačkavalj.
- Poprskati sa malo kečapa i začiniti origanom.
Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar