četvrtak, 4. veljače 2016.

Jafa kolač,brzo i jednostavno



Sastojci:

KORA 2X:

1 jaje
6 kašika šećera
6 kašika ulja
6 kašika mleka
6 kašika brasna

1/2 kesice praška za pecivo

FIL:

  • 1 izdrobljena kora
  • zamrznuta pomorandža izrendana
  • 100 g šećera
  • 3 kašike džem od kajsija

GLAZURA:
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašike mleka
  • 2 kašike kakao
  • 2 kašike šećera
  • 4 rebra čokolade za kuvanje


Priprema:

Ispeći dvijee kore, ili jednu podeliti na pola kada se ispeče. Kako je vama lakše. Koru napraviti tako što umutitite jaja, dodavajući ulje, šećer, brašno sa praškom za pecivo i mleko. Izliti u podmazan pleh i peći dok ne porumeni i čačkalica ne bude suva kada se ubode u koru. Kada se ohladi preseći je na pola po dužini (ako se jedna pravila).


Jednu celu koru (ili pola od cele prelomljene) izdrobiti na što sitnije komadiće. Šećer uspinovati sa malo vode i dodati izdrobljenoj kori, dodati i džem, i izrendanu narandžu. Sve promešati lepo i premazati preko pečene kore. Lepo rasporediti fil i ostaviti da se prohladi

Za glazuru: Na tihoj vatri sipati 4 kašike ulja, 2 kašike kakaa, 2 kašike šećera, 4 kašike mleka i 4 rebra čokolade za kuvanje. Sve istopiti i preliti i premazati preko kolača. Ostaviti da se ohladi pa seći na kocke.


Prijatno!
Share:

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

9,619
Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © 2025 Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20