
Sastojci:
Fil 1
400g
smokvi (suhe)
100g
grođica
-
sok jedne narandže
|
Fil 2
400g
mljevenih oraha
200ml
mlijeka
dvije
kašike puder šećera
dvije
kašikice arome (rum)
|
Fil 3
700ml
mlijeka
dva
pudinga okus vanille
250g
putera
pet
kašika šećera
|
Glazura
100g
čokolade (crne)
30g
čokolade (bijele)
jedna
kašika nutelle
jedna
kašika bijeli crem (nussetti)
jedna
kašika ulja
|
Priprema:
Za ovo su potrebne četiri oblatne 24x29 cm.
Priprema glazure:
Crnu čokoladu sa pola kašike ulja i nutellom rastopiti na pari. Isto odraditi i sa bijelom čokoladom i bijelim kremom.
Fil:1
Smokve, grožđice sa sokom narandže na sitno samljeti.
Fil:2
Mlijeko prokuhati pa uliti u mljevene orahe, šećer i rum. Masu izmijesiti i ostaviti da se hladi.
Fil:3
Oba pudinga i šećer skuhati u 700ml mlijeka i ostaviti na stranu da se hladi. Puter omekšan na sobnoj temperaturi izmiksati, pa dodavati kašiku po kašiku hladnog pudinga. Miksati da se dobije glatak krem.
Priprema oblatne: streč foliom prekriti odgovarajuću tepsiju, pa preko staviti prvu oblatnu.
Na prvu oblatnu nanijeti fil:1, preko opet oblatnu, pa fil:2, preko fila 2, opet oblatnu sa filom 3, zatim, preklopiti oblatnom 4.
Preko nanijeti pripremljenu glazuru kao što je na slici. Mustrice izvlačiti sa čačkalicom!
Oblatnu ostaviti u frižider na par sati, a najbolje preko noći!
0 komentari:
Objavi komentar