četvrtak, 4. veljače 2016.

Bećar kocke



Sastojci:

Fil 1
400g
smokvi (suhe)
100g
grođica
-
sok jedne narandže
Fil 2
400g
mljevenih oraha
200ml
mlijeka
dvije
kašike puder šećera
dvije
kašikice arome (rum)
Fil 3
700ml
mlijeka
dva
pudinga okus vanille
250g
putera
pet
kašika šećera
Glazura
100g
čokolade (crne)
30g
čokolade (bijele)
jedna
kašika nutelle
jedna
kašika bijeli crem (nussetti)
jedna
kašika ulja

Priprema:


Za ovo su potrebne četiri oblatne 24x29 cm.



Priprema glazure:

Crnu čokoladu sa pola kašike ulja i nutellom rastopiti na pari. Isto odraditi i sa bijelom čokoladom i bijelim kremom.

Fil:1

Smokve, grožđice sa sokom narandže na sitno samljeti.

Fil:2

Mlijeko prokuhati pa uliti u mljevene orahe, šećer i rum. Masu izmijesiti i ostaviti da se hladi.

Fil:3

Oba pudinga i šećer skuhati u 700ml mlijeka i ostaviti na stranu da se hladi. Puter omekšan na sobnoj temperaturi izmiksati, pa dodavati kašiku po kašiku hladnog pudinga. Miksati da se dobije glatak krem.

 

Priprema oblatne: streč foliom prekriti odgovarajuću tepsiju, pa preko staviti prvu oblatnu.

Na prvu oblatnu nanijeti fil:1, preko opet oblatnu, pa fil:2, preko fila 2, opet oblatnu sa filom 3, zatim, preklopiti oblatnom 4. 

Preko nanijeti pripremljenu glazuru kao što je na slici. Mustrice izvlačiti sa čačkalicom!  

Oblatnu ostaviti u frižider na par sati, a najbolje preko noći!  
Share:

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

9,619
Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © 2025 Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20