četvrtak, 4. veljače 2016.

Gulaš



Sastojci:

  • 1 kg  buta
  • 500 g crnog luka
  • po ukusu suvi biljni začin, so, mlevena paprika
  • 1 kašičica paradajz paste
  • malo ruzmarina
  • malo lorbera
  • malo kima
  • po ukusu belog luka u prahu
  • 2 dl belog vina ili piva
  • rendane šargarepe
  • 100 g dimljenog suhog mesa

Priprema:

U šerpi propržiti meso, izvaditi . Na istoj masnoći propržitu kockice mesa uvaljane u brašno. Zatim izvaditi meso. Na istoj masnoći izdinstati sitno iseckan crni luk i rendanu šargarepu. Dodati suho meso i začine po ukusu. Potom dodati pire od paradajza i blago sve propržiti. Naliti pivom ili vinom dodati i vode, po potrebi i krčkati 2 sata na laganoj vatri, uz povremeno mešanje.

Prijatno!
Share:

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

9,619
Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © 2025 Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20