
Sastojci:
Tijesto
500g
brašna
jedna
friska germa
200ml
mlijeka
dva
jaja
100g
margarina
200g
šećera
jedan
vanilla šećer
|
Premaz
-
nutella
|
Priprema:
Zamijesiti tijesto od svih gore navedenih sastojaka i ostaviti tijesto na toplo mjesto da nadođe. Nadošlo tijesto prerezati na 4 loptice iste veličine. Razviti prvu lopticu na Ø 40cm i premazati na tanko nutellom. Odraditi isto i sa drugom i trećom lopticom, razviti na istu veličinu i premazati nutellom. Četvrtom jufkicom prekriti ostale (ne premazivati je) i prerezati ih trokutasto na 16 dijelova iste veličine, kao što je na slici.
Uzimati po dva trokuta, uvijati ih, ljevom rukom na ljevo, a desnom na desno i sastaviti im krajeve. Kada su svi uvijeni, premazati štrudlu istučenim bjelanjkom i ostaviti na toplo mjesto da ponovo nadođe. Štrudlu peći na 200°C.
Prijatno :)
0 komentari:
Objavi komentar