
Sastojci:
2l
mlijeka
12
kašika gustina
250g
margarina ili putera
17
kašika šećera
|
Krema-nadjev
2l
mlijeka
12
kašika gustina
250g
margarina ili putera
17
kašika šećera
|
Za biskvit
400g
keksa petit
|
Priprema:
Krema: U mlijeko staviti šećer, pa kad prokuha dodati gustin umućen sa mlijekom, naravno paziti da nema grudvica. Kuhati isto kako kuhate puding. Ko ne voli gustin može staviti i puding po želji. Kada se gustin ohladi dodati margarin/puter, pa izmiksati (neka vas ne buni ako krema izgleda kao malo gušća kad se ohladi bude ok). Još je potrebno oko 400g petit keksa. Redati keks, krema... Ukrasiti po želji. Ja sam izmiksala 2 vrećice slag kreme od vanilije i posula kokosom.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar