četvrtak, 4. veljače 2016.

Krempita



Sastojci:

dva
pakovanja lisnatog tijesta
šest
jaja
jedan
vanilin šećer
deset
kašika šećera
četiri
kašike puder šećera
šest
kašika brašna
jedan
litar mlijeka
dvije
kašike gustina



Priprema:

Lisnato tijesto staviti u tepsiju na dno prekriveno backpapirom i peći na 200°C.

Kada su listovi pečeni, jedan izrezati na kockice željene veličine a drugi list ostaviti cio.

Žumanjake sa oba šećera izmiksati na pjenasto.

Brašno i gustin sa 200ml mlijeka izmiksati, pa dodati u prethodno izmiksane žumanjke, pa ponovo sve skupa izmiksati.

Masu ulit u 1 litar mlijeka i staviti da se kuha, uz stalno miješanje kuhati da masa postane gusta.

Kuhan krem ostaviti da se hladi.

Dok se krem hladi pripremati bjelanjke. Bjelanjke sa puder šećerom izmiksati na čvrsto, zatim ih dodati u kuhani krem, pa sve skupa izmiksati.

Pečeni list staviti u tepsiju ili duboki backform,  uliti krem, pa poredati lisnate kocke preko.

Kolač ostaviti da se hladi (najbolje preko noći).

Hladan kolać posuti sa puder šećerom. Po želji ukrasiti.

Prijatno!
Share:

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

9,619
Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © 2025 Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20