nedjelja, 7. veljače 2016.

Tulumbe na poseban način



Sastojci:


Tijesto
1l
vode
dvije
kašike šećera
-
prstohvat soli
četiri
šoljice ulja
600g
mekog brašna
jedan
prašak za pecivo
osam
jaja
šerbe-preliv-agda
1kg
šećera
900ml
vode
tri
vanilin šećera

Priprema:

1 litar vode, 2 kašike šećera, prstohvat soli, 4 šoljice ulja staviti da provri. Kad provri skloniti sa šporeta pa u tako vrelo dodati 600g mekog brašna i 1 prašak za pecivo. Sve fino miješati i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati 8 jaja, jedno po jedno, mutiti mikserom.

Kad je fino umućeno tijesto staviti u kalup za tulumbe i na pek papir istiskati iz kalupa tulumbe. Tulumbe ostaviti da odstoje 1 sat u frižideru, a zatim u zagrijanoj rerni peći na 180°C 30 minuta. Dok se peku ne otvariti rernu. Pečene i prohlađene tulumbe zaliti šerbetom.

Šerbe-preliv 1kg šećera, 900ml vode i 3 vanilin šećera stavitii da provri. Kad provri smanjiti temperaturu i pustiti da lagano vri 15 minuta.


Prijatno :)
Share:

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

9,619
Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © 2025 Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20