
Sastojci:
Tijesto
1l
vode
dvije
kašike šećera
-
prstohvat soli
četiri
šoljice ulja
600g
mekog brašna
jedan
prašak za pecivo
osam
jaja
|
šerbe-preliv-agda
1kg
šećera
900ml
vode
tri
vanilin šećera
|
Priprema:
1 litar vode, 2 kašike šećera, prstohvat soli, 4 šoljice ulja staviti da provri. Kad provri skloniti sa šporeta pa u tako vrelo dodati 600g mekog brašna i 1 prašak za pecivo. Sve fino miješati i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati 8 jaja, jedno po jedno, mutiti mikserom.
Kad je fino umućeno tijesto staviti u kalup za tulumbe i na pek papir istiskati iz kalupa tulumbe. Tulumbe ostaviti da odstoje 1 sat u frižideru, a zatim u zagrijanoj rerni peći na 180°C 30 minuta. Dok se peku ne otvariti rernu. Pečene i prohlađene tulumbe zaliti šerbetom.
Šerbe-preliv 1kg šećera, 900ml vode i 3 vanilin šećera stavitii da provri. Kad provri smanjiti temperaturu i pustiti da lagano vri 15 minuta.
Prijatno :)
0 komentari:
Objavi komentar