
Sastojci:
250g
margarina
dvije
kašike pavlake
dvije
šoljice šećera
dvije
Šoljice ulja
35
kašika brašna
pola
praška za pecivo
dva
jaja
|
Agda
devet
šoljica šećera
devet
šoljica vode
|
Priprema:
Tijesto: Margarin otopiti i dodati sve osim brašna. Dobro izmiksati pa dodati brašno i izraditi tijesto koje oblikujete u hurmašice. Hurmašice lagano prislonite na rupićastu stranu rendala tako da dobiju fine šare. Tepsiju malo premazati margarinom i posuti laganim slojem brašna, pa poredati hurmašice. Rernu prethodno zagrijati na 220°C i peći hurmašice dok blago ne porumene. Agda (šećerni sirup): Skuhati agdu i zaliti pećene hurmašice, ja sam agdu malo ohladila pa tek onda zalila hurmašice.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar