
Sastojci:
šest
jaja
-
sitni šećer
četiri
vrećice vanilin šećera
-
pšenični griz
-
med
-
ulje
-
prašak za pecivo
200g
kokosa
-
mlijeko
100g
bijele čokolade
dva
pudinga od vanilije
200ml
slatkog vrhnja
Priprema:
Kora:
Umutiti 6 bjelanjaka u čvrst snijeg.
Dodati 6 velikih kašika šećera i dvije vrećice vanilin šećera, te izmutiti.
Nakon toga dodati 3 velike kašike griza, prašak za pecivo, 2-3 izvršne velike kašike meda, 2 velike kašike ulja, 180g kokosa, te izmutiti.
Peći na umjerenoj temperaturi.
Krem:
Izmutiti 6 žumanjaka. Dodati 200ml mlijeka, te izmutiti.
Istresti dva pudinga (prašak) od vanilije u zdjelu. Dodati šećer ukoliko ga nema u vrećici od pudinga, te dvije vrećice vanilin šećera.
Dobro izmiješati, te procijediti kroz cjediljku da ne ostanu grudvice.
Skuhati ukupno 600ml mlijeka, puding istresti i miješati dok se ne skuha.
(Napomena: Na jednoj vrećici od pudinga je pisalo da se kuha u 0,5 litra mlijeka što znači da je ukupno pisalo 1l mlijeka.)
Dodati smjesu (100g istopljene bijele čokolade, 3 velike kašike ulja, 3 velike kašike mlijeka) u puding, te izmiješati. Ne treba dodavati maslac/margarin.
Preliti preko kore.
Nakon što se ohladi, dodati 200ml umućenog slatkog vrhnja i premazati. Posuti kokosom.
Prijatno :)
0 komentari:
Objavi komentar