četvrtak, 4. veljače 2016.

Kolač sa jagodama i jogurtom




Sastojci:

Kora
četiri
jaja
175g
šećera
80g
brašna
80g
gustina
jedna
mala kašika praška za pecivo
tri
kašike hladne vode
Fil
400g
jogurta
400ml
vrhnja za šlag
-
sok od jednog limuna
jedan
vanilin šećer
150g
šećera
jedno
pakovanje želatina u prahu ili 6 listića želatina
500g
malina ili jagoda

Priprema:

Kora:

Bjelance sa 3 kašike hladne vode umutiti u čvrst snijeg.

Posebno umutiti žumance sa šećerom, pa dodati prosijano brašno gustin i prašak za pecivo. Polako izmiješati, zatim dodati bjelance. Sve lijepo izmiješati da se sastojci sjedine.

Istresti u okrugli kalup 26 cm peći u zagrijanoj rerni na 170°C 35-40 minuta.

Koru izvaditi, presjeći na pola da dobijete dvije kore. Jednu možete zamrznuti za drugi put.



Fil

Jogurt, šećer, vanilin šećer umutiti, dodati želatin i dobro izmiješati. Zatim umutiti vrhnje za šlag sa malo šećera, pa dodati u jogurt.  Zatim dodati i isječene jagode i sve polako izmiješati. Staviti koru u kalup, preliti filom i ostaviti jedno 2 sata u frižider.

Kada se torta ohladila, napraviti preliv za totre, malo ohladiti i preliti preko kolača. Ukrasiti po želji.


Prijatno!
Share:

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

9,619
Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © 2025 Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20