srijeda, 3. veljače 2016.

Mini cheesecake



Sastojci:

Za 6 tortica :)

  • 300 ml slatke pavlake
  • 100 g neslanog sira
  • 1 kesica (10g) želatina
  • 5 kašika vode
  • 100 g šećera u prahu
  • 1/2 ekstrakta od kokosa
  • 50 g kokosa

Za preliv :

  • 1 šolja (od 2dl) šumskog voća
  • 1 dl vode
  • 100 g šećera

1.
Za tortice: Želatin pomješati sa vodom i ostaviti neko vrijeme. Za to vreme.. Pomješati neslan sir (mascarpone, ricota, ella, sirni namaz...) i šećer u prahu, ekstrakt od kokosa i kokos. Umutiti slatku pavlaku.

2.
Želatin otopiti u mikrotalasnoj, ali kratko jako se brzo istopi ili na tihoj vatri. Dodati umućenoj slatkoj pavlaci još kratko mutiti pa dodati masu sa sirom i kokosom, sve kratko mutiti da se fino sjedini.

3.Puniti silikonske kalupe fi-8cm i staviti u zamrzivač na 2 sata da se stegne. Napraviti preliv: Sve sastojke: šumsko voće (a može i samo jagode, višnje, kupine, maline... po želji), šećer i vodu staviti na šporet da provri, kuhati na laganoj vatri, voće treba da omekša, a sirup treba da curi kad podignete kašiku kao med. Ukupno kuhate nekih 15-ak minuta. Ostavite da se hladi.

4.
Kada su se tortice dobro smrzle ;) Izručite ih lagano iz kalupa na tacnu i pred služenje svaku prelijte ohlađenim prelivom od voća. :)

Share:

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

9,618
Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © 2025 Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20