Sastojci:
Biskvit
šest
jaja
šest
kašika šećera
šest
kašika brašna
jedan
prašak za pecivo
jedna
kašika kakaa
|
Zaliti biskvit
1,5
šolje šećera
jedna
šolja vode
|
Krema
pet
kašika brašna
pet
kašika šećera
500ml
miljeka
150g
margarina
|
Nadljev preko kreme
200ml
šlag kreme
|
Priprema:
Šest jaja, šest kašika šećera, šest kašika brašna jrdan prašak za pecivo i dvije kašike kakaa umutiti pa peći oko 30 minuta na temperaturi 200°C.
Ispečenu koru zaliti zaljevom od jedne šolje vode i jedne i pol šolje šećera.
Pet kašika brašna, pet kašika šećera i pola litra mlijeka umutiti i kuhati kao puding.
Ostaviti da se ohladi.
U ohlađenu smjesu dodati margarin i pet kašika šećera koje predhodno dobro umutite.
Kada se kora malo ohladi stavite kremu.
Ostaviti dvadeset minuta na hladno i onda staviti šlag kremu.
Po želji možete ukrasiti sa čokoladom.
Prijatno uz naše recepte :)
0 komentari:
Objavi komentar