ponedjeljak, 8. veljače 2016.

Ledeno nebo




Sastojci:

Biskvit
šest
jaja
šest
kašika šećera
šest
kašika brašna
jedan
prašak za pecivo
jedna
kašika kakaa
Zaliti biskvit
1,5
šolje šećera
jedna
šolja vode
Krema
pet
kašika brašna
pet
kašika šećera
500ml
miljeka
150g
margarina
Nadljev preko kreme
200ml
šlag kreme


Priprema:

Šest jaja, šest kašika šećera, šest kašika brašna jrdan prašak za pecivo i dvije kašike kakaa umutiti pa peći oko 30 minuta na temperaturi 200°C.

Ispečenu koru zaliti zaljevom od jedne šolje vode i jedne i pol šolje šećera.

Pet kašika brašna, pet kašika šećera i pola litra mlijeka umutiti i kuhati kao puding. 
Ostaviti da se ohladi.
U ohlađenu smjesu dodati margarin i pet kašika šećera koje predhodno dobro umutite.

Kada se kora malo ohladi stavite kremu.

Ostaviti dvadeset minuta na hladno i onda staviti šlag kremu. 
Po želji možete ukrasiti sa čokoladom.


Prijatno uz naše recepte :)
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20