srijeda, 3. veljače 2016.

Pita sa mesom




Sastojci:

  • 1/2 kg kora za gibanicu
  • 1 čaša kiselog mleka
  • 1 čaša kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 4 jajeta
  • 70 ml ulja

  • 600 g mljevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 manja šargarepa
  • so
  • suhi biljni začin
  • mljeveni biber

Preliv: Umutite jaja, dodajte kiselo mleko, kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo. Promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Fil: Luk i šargarepu sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Kada luk postane staklast, dodajte mleveno meso i začine po ukusu. Pržite oko 10 minuta na srednjoj temperaturi. U podmazan pleh ređati kore, svaku koru premazivati prelivom, a na svaku treću stavljati po malo fila. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav material (malo preliva ostaviti sa strane za prelivanje pite). Pitu iseći na kocke, preliti sa malo preliva i peći dok ne porumeni. Služiti toplo.

Share:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Ukupno prikaza stranice

Pokreće Blogger.

Hvala na posjeti :)

Thx :)

Copyright © Hrana koju volim | Powered by Blogger Design by PWT | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Distributed By Blogger Templates20